Outdoor Türkiye

BUNLARI BİLMEN GEREK

215

Doğanın içinde geçen her bir gün unutulmaz anılar arasında yerini alır ve lezzetli kamp yemeklerinin de midemizde yeri ayrıdır. :) Kamp yapmaya giderken ya da doğa sporları için doğaya gittiğinizde sırt çantanıza küçük bir tava ve su ısıtmak için bir kap alın, diğer gereçler doğada var zaten. Doğa şartlarında güçsüz kalmamak ve keyfinize keyif katmak için yemek kısmı listenin önemli bir maddesi. Dört mevsim kamp yapmak için doğaya giden doğaseverler için damaklarda bayram havası estirecek, pratik kamp lezzetlerini derledik. Şimdiden afiyet olsun!

Közde Çikolatalı Muz:
Yemek sonrası mangal ateşinizin közünde yapabileceğiniz bu nefis tatlıyı unutamayacaksınız. Ortadan dikine kestiğiniz muzların arasına, dilediğiniz çikolatayı koyarak yavaş yavaş içinde erimesini ve muzla tadının birbirine karışmasını bekleyin ve muhteşem tatlınız hazır!

Közde Patlıcan Salatası:
Köze patlıcanlarınızı yerleştirin. Yaklaşık yarım saat, arada çevirerek pişirin. Közlendiğinde kabuğu çok çabuk soyulan patlıcanı, çatal yardımıyla ezin ve içine damak zevkinize göre dilediğiniz malzemeyi katın. Sadece tuz ya da limon bile katsanız enfes bir salata yemiş olursunuz.

Portakalda Türk Kahvesi:
C vitamini deposu portakalın içini dikkatlice oyun. Küçük bir kap haline gelen portakalın içine kahvenizi ve suyu ekleyin. Portakalı, ateşin üstünden bir tutacak yardımıyla alın ki eliniz yanmasın. Ateşin üstünde yavaş yavaş pişen kahvenize karışan portakal aromasına bayılacaksınız.

Kamp Kumpiri:
Patateslerinizi köze yerleştirin. Çok büyük seçmeyin ki daha çabuk pişsinler. Yaklaşık yarım saat yavaş yavaş pişen patateslerinizi bir tutacak yardımıyla alın. Ortalarından kestiğiniz patateslerin içine tereyağı, peynir, sucuk, sosis ve canınız ne isterse koyun ve sonra bu anın tadını çıkarın.

Çubukta Sosis/Sucuk:
Kurumuş çalılardan çok uzun ya da kısa olmayan bir çubuk seçin. Ateş başında sohbetin keyfini çıkarırken, bir yandan da sosisinizi/sucuğunuzu istediğiniz pişkinliğe gelene kadar ateşte tutun ve önceden hazırlamış olduğunuz ekmeğinizin arasına koyun ve bu işlemi doyana kadar tekrarlayın. :)

 

Geri Bildirim